----------- advertisement -----------
sâmbătă, 10 septembrie 2011

Transfagarasan



Transfăgărăşanul (trans + făgăraş) sau DN7C este unul din cele mai spectaculoase drumuri din România. Drumul leagă regiunea istorică a Transilvaniei de Muntenia. Drumul a fost construit să treacă peste Munţii Făgăraş, cel mai înalt lanţ muntos din munţii României, care face parte din Carpaţii Meridionali.










Drumul urcă până la altitudinea de aproape 2.000 metri; drumul în trepte foloseşte serpentine pentru a urca fiind o provocare pentru orice maşină; datorită serpentinelor şi drumului în rampă viteza de rulare este de 40 km/h. Drumul este închis de la sfărşitul lunii Octombrie până în luna Iunie datorită zăpezii care acoperă drumul.




Acest drum are mai multe tunele şi viaducte decât oricare alt drum din România; în apropiere de cel mai înalt punct al ascensiuni, la Bâlea Lac drumul trece prin cel mai lung tunel din România (aproape 1.000 m).








Acest traseu este foarte vizitat de foarte multi turisti dornici sa se relaxeze. Este spectaculos atat vara cat siiarna. Am auzit ca in ultimul timpi au inceput sa apara ursi chiar si langa corturile turistilor care aveau mancarea la indemana. Chiar si asa spre sfarsitul verii cand ursii nu mai gasesc mancare v`ati putea astepta sa va intalniti cu ursii. Copii au 1 m si cva in timp ce adultii pot depasii 3 m.













O poza care ne arata aproape toate serpentinele care duc spre Balea Cascada.



Olá! Se você ainda não assinou, assine nosso RSS feed e receba nossas atualizações por email, ou siga nos no Twitter.
Nome: Email:

1 comentarii:

Anonim spunea... at 10 septembrie 2011 la 15:04

Este un traseu foarte frumos, chiar merita sa il vizitati mai ales ca majoritatea turistilor aleg transfagarasanul ca loc pentru relaxare.

Trimiteți un comentariu

Popular posts

Blogger news

TRAFIC TRIPUL - Directo Web